Verblijd met nieuwigheid

“Nieuwe geit?” Nee Eva, mamma is blij met nieuwigheid: dat ze weer eens allemaal dingen voor het eerst beleeft. Eva’s gezicht spreekt boekdelen: wat kraamt ze nu weer uit?
Het klinkt inderdaad wat tegenstrijdig, is het niet? Maar zo voelt het wel. Als kind heb je allemaal dingen die je voor het eerst doet, ziet, proeft, ervaart. In ineens ben je in een groot woord: volwassen. Wat eigenlijk soms gewoon betekent dat je vergeet dat het zo leuk is om te blijven ontdekken. Al sinds de start van Zuster Evie voel ik mij opnieuw als de kleine en blije ontdekker van leuke, nieuwe dingen.
Om te beginnen heb ik nog nooit een onderneming gestart. Behalve dan in mijn dromen, wel tig keer, maar in het echt had ik die stap nooit gezet. Voor de eerste keer als aankomend ondernemer naar het ondernemersplein.Ā Voor de eerste keer inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Mijn eerste bestelling plaatsen, voor het eerst aan de productie. Trots! šŸ™‚

En… voor het eerst mijn allereerste potje verkocht. OK, ik heb het dan wel aan mezelf verkocht: het was een cadeautje voor mijn ouders. Toch voelde dat heel erg nieuw en plechtig toen ik het eerste potje officieel door Eva liet overhandigen.Ā 

De artikelcode 7219001 prijkte op de onderkant: metĀ mijnĀ Zuster Evie code, het jaartal en het nummertje 001: alles voerde ik in op de stickertang en plakte ik met een definitieveĀ klakĀ op het potje. Het voelde heel grappig en belangrijk.

Oh ja, wat je dan ook leert, al die keren dat je iets voor het eerst doet… dat de eerste keer meestal mis gaat hihi. Leermoment: druk niet alle stickers meteen aan als je ze met de stickertang op de potjes plaatst.Ā Het leek net of ik regelrecht van het politiebureau was gekomen: vingerafdrukken onderzoek in De Zaak: Zuster Evie en de Smutsige Stickers…Ā 

Ik ben benieuwd wat er verder nog allemaal op mijn pad gaat komen. šŸ˜‰

Geplaatst in Belevenissen, Blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.